Parasieten & Preventie

Wie katten heeft krijgt vroeg of laat te maken met parasieten. Een parasiet is een organisme wat zich voedt van het lichaam van zijn gastheer. Hij leeft hierin en zal zich proberen vermenigvuldigen. Hij zal zijn gastheer niet doden maar kan deze ernstig verzwakken.

Sommige parasieten hebben een beperkte invloed op hun gastheer maar andere veroorzaken ernstig ongemak of ziekte. Naast de risico’s voor de kat zelf, zijn er ook die overdraagbaar zijn op de mens. Het is daarom van essentieel belang dat parasieten grondig en doeltreffend worden bestreden Zeker als er kleine kinderen  in de omgeving leven.

Er zijn inwendige en uitwendige parasieten. Inwendige parasieten nestelen zich in het lichaam van je kat. Veelvoorkomend is Toxoplasma gondii en wormen.

Uitwendige parasieten zitten in de vacht of op de huid. Veelvoorkomend parasieten zijn vlooien, teken en mijten.

Veel problemen kunnen voorkomen worden door goede hygiëne en preventieve maatregelen, zoals regelmatige controle, schoonmaken van de slaapplaats. Bescherm je kat preventief tegen parasieten om klachten en besmettingen te voorkomen. Bij Vetocambre hebben we verschillende anti-parasitaire middelen aangepast aan de leeftijd en leefstijl uw kat. Sommige antiparasitaire producten  voor honden zijn dodelijk voor katten. Dus aarzel niet om raad te vragen.

Neem contact op voor meer informatie en een afspraak.