Parasieten & Preventie

Een parasiet is een organisme wat zich voedt van zijn gastheer. Hij leeft hierin en zal zich proberen vermenigvuldigen. Hij zal zijn gastheer meestal niet doden maar kan deze ernstig verzwakken.

Sommige parasieten hebben een beperkte invloed op hun gastheer maar andere veroorzaken ernstig ongemak of ziekte. Naast de risico’s voor de hond zelf, zijn er ook die overdraagbaar zijn op de mens. Het is daarom van essentieel belang dat parasieten grondig en doeltreffend worden bestreden, zeker als er ook kleine kinderen in de omgeving leven.

Er zijn inwendige en uitwendige parasieten. Inwendige parasieten nestelen zich in het lichaam van uw hond. Uitwendige parasieten zitten in de vacht of in de huid. Veelvoorkomend parasieten zijn vlooien, teken en mijten.

Veel problemen kunnen voorkomen worden door goede hygiëne en preventieve maatregelen, zoals regelmatige controle, schoonmaken van de slaapplaats. Bescherm uw hond preventief tegen parasieten om klachten en besmettingen te voorkomen. Bij Vetocambre hebben we verschillende anti-parasitaire middelen aangepast aan de leeftijd en leefstijl uw hond. Sommige antiparasitaire producten voor honden zijn dodelijk voor katten, hiermee is voorzichtigheid aangeraden. Dus aarzel niet om raad te vragen.