Tandverzorging

Door tandsteen krijgt uw kat niet alleen een slechte adem. Paradontale ontstekingen kunnen ook voor nadelige effekten zorgen op de lever, de nieren en het hart. Het zijn bacterieën, aanwezig in het speeksel die tandplaque op de tanden vormen. Deze tandplaque wordt tandsteen door de mineralen die in het speeksel aanwezig zijn.

Eénmaal tandsteen aanwezig is moet het verwijderd worden. Deze behandeling gebeurd onder anesthesie en vereist het plaatsen van een tube in de luchtpijp om te verkomen dat geïnfecteerde stukken tandsteen samen met het spoelwater in de longen terechtkomen.

Eerst worden grote stukken tandsteen met een speciale tang verwijderd, indien het tandvlees rond de tand te ziek is wordt deze verwijderd. Daarna wordt met behulp van een ultrasoon apparaat, onder constante spoeling om het email niet aan te tasten, het resterende tandsteen verwijderd.

Daarna worden de tanden gepolierd doormiddel van een speciale pasta om de tanden zo gaaf mogelijk te krijgen. Hoe gaver de tanden zijn hoe langer het tandsteen wegblijft.

Voor een afspraak of bijkomende informatie in verband met onze diensten kan u steeds met ons contact opnemen.